Prolog innan start, FJS startar som 10:e lag

Innan tävlingsstart gjordes en prolog för att avgöra startordningen för första delsträckan av tävlingen. Det var orientering i stadsmiljö och terrängen närmast L’Argentiére-La-Bessée. FJS boosted by Midroc tog sig i mål på en tiondeplats av över 70 startande lag.  

Prologen var mycket intensiv och varade under ca 30-45 minuter med orientering i stadsmiljö. All lagen startade samtidigt i en masstart på torget, vilket lede till trängsel på gatorna och torget där starten gick. Spänningen var hög och kartorna delades först ut vid startsignalen. I det läget gäller det att orientera sig snabbt och samla laget. Vi denna snabba orientering hade en i laget kartan och ansvarade för orienteringen supportad av den som hade detaljerna över kontrollens placering (separat lista till kartan) och en tredje person som ansvarade för stämplingen. Alla fyra lagmedlemmar måste dock passera varje kontroll. Trängseln på gatorna som uppstod när över 70 lag startade samtidigt och att den korta prologen hade avgörande betydelse för när de skulle få starta på den första sträckan nästkommande dag, krävde att laget var samlat och hade stenkoll på varandra. Att tappa bort någon en lagmedlem kort stund kunde innebära mycket förlorad tid i slutet. Orientering och tävling inne i centrum ger sporten tillfälle att få mycket publik och besökarna på uteserveringarna fick mycket att titta på under fredagseftermiddagen.

Anledningen till tävlingsarrangörens upplägg med denna prolog och betydelsen av denna, är för att minska trängseln på stigarna vid start. ARWC Raid in France 2012 kommer att gå igenom 3 naturreservat i Frankrike och höga krav har ställts på de tävlande, bland annat får de på vissa sträckor inte avvika från stigen och nedskräpning kan leda till direkt diskvalifikation. Tävlingen visar stor respekt för naturen och har marknadsfört sig med ledorden ”Back to nature!”.

Taggar: , , ,
Publicerad i VM

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Om bloggen

Midroc sponsrar i år multisportlaget FJS. Laget har tränat och tävlat sedan 2000, och bildades av reservofficerare på Arméns Fallskärmsjägarskola i Karlsborg. Multisport, eller Adventure Racing, är en komplex idrott med många avgörande faktorer för att få till en bra lagprestation i extrema förhållanden. Vi på Midroc ser fram emot att få vara en del i denna spännande satsning!

Här i bloggen rapporterar laget inför, under och efter sommarens tävlingar.

Mer om FJS Boosted by Midroc på www.fjs.se

Senaste kommentarer
Kategorier