Inför VM – 4 dagar till avresa

Vi fick en rapport från gänget som i detta nu förbereder det sista inför avfärden mot först Italien för uppladdning och senare VM i Frankrike:

”4 dagar kvar till avresa till säsongens och årets absolut största mål – VM i Frankrike. Många träningspass har utförts, mycket utrustning har testats och köpts in och framförallt många tankar har bearbetats.

Året startade väldigt bra, förutom grymma träningshelger där vi genomfört hård träning, gick även tävlingarna utmärkt. Seger i säsongspremiären i Danmark, dubbelseger på Svenska Cupen, Daniel och Kristin vann respektive klass i ultraloppet Everest Ultra i Nepal och vi segrade på Sverige enda 24 timmars tävling. I början av juni åkte laget ner till APEX i Schweiz. Deltävling i AR Worldseries och med sina 17 000 höjdmetrar i alpterrängen ett utmärkt genrep för stundande VM. Tanken var att testa en ny taktik på banan och gå ut hårdare än vi tidigare gjort. Det resulterade i en 3e plats i hård konkurrens och på köpet fick vi känna på många höjdmetrar och en del svar på vad som behöver förbättras inför VM.

APEX var dock inte en helt smärtfri tävling. En månad efter APEX var tre av fyra medlemmar fortfarande inte tillbaka. Först i mitten av juli kunde träningen börja trappas upp igen. Träningsläger i Frankrike/Italien genomfördes där vi återigen fick känna på alperna, genomföra viktig träning på glaciär och vi hann även med att delta i ett 48 km långt Sky race med gott resultat. Genrep nr 2 skulle gått av stapeln på Stockholm Extreme i början av augusti. Inga höjdmetrar men väl stark konkurrens då alla Sveriges elitlag fanns på plats och laget var riktigt sugna på hemmaseger.

Blir dock inte alltid som man tänkt sig och när Emil tvingas sjukanmäla sig 2 dagar innan start startar en jobbig period. Först ett intensivt arbete med att hitta ersättare till Sthlm Extrem men ett antal telefonsamtal senare och med 24 timmar kvar till start tvingas vi tyvärr ta beslutet att inte starta. Väldigt ledsamt för alla lagmedlemmar men framförallt för Emil själv. Det ska dock bli värre då Emil får diagnosen körtelfeber. Alldeles för tidig säsongsavslutning för honom och VM stressen drabbar hela laget.

Då Adventure Racing är 100% lagsport är det väldigt viktigt att alla fyra personer som ingår i laget kompletterar varandra. Att rakt upp och ner sätta samman de fyra fysiskt starkaste individerna till ett lag har sällan lett till framgång. Efter 3 jobbiga veckor fick vi förra helgen klart med en ersättare som kommer fylla tomrummet efter Emil. Umeåbon Peter Hägglund är en väldigt komplett multisportare med starkt driv och motivation, Peter har lång erfarenhet från Adventure Racing och har tidigare tävlat tillsammans med Kristin.

Hösten har varit tuff där vi efter en vår fylld av framgångar haft en tyngre period med DNS på Stockholm Extreme, en missad kontroll på Svenska Cupen som ledde till DNF och, nu senaste materialhaveri och skada på SM som ledde till en 2a plats.

Stärkta istället för sänkta av de motgångar som vi haft kliver vi nu in i sista fasen av förberedelser väldigt tävlingssugna och fokuserade. I multisport och framförallt Adventure Racing handlar det mycket om att hitta ett flyt på banan, ett flyt som inte bara beror på tur utan ett flyt som härstammar från noggranna förberedelser och rätt uppladdning. Vår målsättning står fast, vi är inte med på VM för att delta. Vi kommer satsa allt vi har för att se hur långt det räcker.”

Vi önskar gänget en trevlig resa ner och ser fram emot fler rapporter inför VM! Så länge laddar vi upp med bilder från APEX-tävlingen tidigare i år.

Publicerad i Uncategorized

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Om bloggen

Midroc sponsrar i år multisportlaget FJS. Laget har tränat och tävlat sedan 2000, och bildades av reservofficerare på Arméns Fallskärmsjägarskola i Karlsborg. Multisport, eller Adventure Racing, är en komplex idrott med många avgörande faktorer för att få till en bra lagprestation i extrema förhållanden. Vi på Midroc ser fram emot att få vara en del i denna spännande satsning!

Här i bloggen rapporterar laget inför, under och efter sommarens tävlingar.

Mer om FJS Boosted by Midroc på www.fjs.se

Senaste kommentarer
Kategorier